Saturday, 14 July 2012

back to malaysia

"idham..aku balik dulu la..nanti kita jumpa kat malaysia"
12/7/12 hari tu dengan nada tenang kawan aku cakap cam tu kata ku..
"tak pe..aku balik hari ahad ni kan..ko rilek je dulu"
aku pun kononnya jawab dengan nada tenang...
dan hari ini sampai lah hari pengembaraan aku ke Malaysia..chewwah..
flight aku pukul 1.20 petang waktu mesir..
dalam pukul 7.20 ptg wktu malaysia laa..
kawan-kawan doakan aku selamat sampai ke malaysia ye.. :)
doakan jugak barang-barang aku semua lepas..hehe..


itu dia..etihad airways..
smpai malaysia insyaALLAH dalam pukul 2 petang 16/7/12..

cai-abu dhabi-kul

kata laluan:
oo..oo.oo..balik malaysia..
oo..oo..oo..balik mslaysia..

Thursday, 12 July 2012

cahaya bocor

assalamualaikum.. 
pepatah arab ada menyebut..

"من جد وجد ومن زرع حصد"
"siapa yang berusaha,dia akan berjaya..
dan siapa yang bercucuk tana,.dia yang akan menuai hasilnya"
wahh..berpatah-patah aku hari ni..
sebenarnya aku baru belajar pasal kameram filem...
jadi..sebagai budak baru belajar..pasti banyak gila silap..
gambar banyak potong setim..aduii..
kali ni aku share dengan korang gambar-gambar hasil dari kamera filem pertama aku..
banyak betul cahaya bocor..




Monday, 9 July 2012

sambung cerita

assalammualaikum..
hari tu entri aku tergantung kat part 1 je kan..
maaf lah..aku memang nak up entri secepat mungkin..
tapi aku busy sangat sebab beli barang untuk bawa balik ke malaysia..
diulangi BALIK KE MALAYSIA..hehe..
tak sabar aku nak balik ni..
ok..sebelum aku melaut lagi panjang..aku share je dengan korang gambar-gambar aku 
masa trip ke alexandria hari tuu.. :)

                  okay..sambung cerita yang tergantung hati tu..hehe..
                   aku mulakan hari dengan mandi-mandi laut..
                  walaupun rumah aku kat malaysia dekat dengan laut.
                 tapi aku antara yang semangat nak madi laut kali ni..

          King Farouk Castle
             -Alexandria-
        p/s:kalau tak cukup tenaga..
                aku nasihatka  
      jangan la jalan kat dalam ni..
                  silap-silap
     korang keluar mengesot nanti.. :)
                                King Farouk Castle
                                   -Alexandria-
        rehat jap kat dalam kawasan castle tu..
                             view dia..subhanallah..
                                    Terbaikk.. :)
               
                           dari kiri :
         -   Aizat 'amdan' - faris 'kb' -
                 -  udin sedunia -
        - brader besar N - aku la tuu  -
 
view memang lawa..
tapi dapat snap dari jauh je..
nak pergi kat sebelah sana,maaf..tenaga da low masa ni..huhu..
 
   
                  - King Farouk Castle-
                        - Alexandria-
                             -egypt-

    kawasan istana besar tak ingat..
      cari kerusi rehat x jumpa..
        atas rumput pon ok kan.. :)
 
     brader sorang ni kalau boleh nak fahamkan
            apa yang ada tulis kat dinding tu..

                   -Alexandria Library-









         



                 -Alexandria Library-
           

                     Yashica MG-1

                  - first film camera-
                 - thanks to brader S-



okay..aku rasa sampai sini je kot setakat ni..
aku nak sambung kerja-kerja membeli
dan mem'packing' barang- aku..
doakan aku selamat sampai ke tanah air.. :)


Kata laluan:
etihad airways -15/7-

Monday, 2 July 2012

dua hari satu malam

assalammualaikum..
sejak aku habis exam hari tu..susah sangat rasa nak post something kat sini..
malas gila nk menaip panjang-panjang..huhu..
kali ni aku ad benda nak share dengan korang semua..terutama untuk kakak aku(jangan jeles akak)
hukung minggu hari tu aku dengan kawan-kawan gi jalan-jalan kat alexendria@iskandariah..

tu dia..ucapan selamat datang..













amacam..ada bran..?? stesen kretapi
pon seram da aku tengok..
- kom el-dikka site -



kadang-kadang..gaya melebihi segalanya..
- kom el-dikka site -


"aku da cakap..jangan gerak dulu..lepak dengan aku..tengok..kan da jadi batuu..siapa nk jawab ngn mak bapak kau ni..??jawab...
- kom el-dikka site -
alexandria




lepak..panas..



yang ni best..lompat..habiskan tenaga 
macam tak de tempat lagi nk jalan..


pas tu penat..padan muka..haha..





brader N beraksi..
jangan dekat...ni kalau kena..
terus tidur tau...





habis pusing..
snap satu kali.. :)









okay..sambung lagi nanti la yer..aku mengantuk ni..
nanti aku up part 2..


kata laluan:
Brader N "kosong kosong"