Wednesday, 20 June 2012

Kapal Terbang Kertas


Assalammualaikum..
petang tadi last paper aku untuk exam kali ni..setakat ni alhamdulillah..
doakn la aku lulus exam kali ni.. :)
ok..tajuk aku kali ni agak kebudak-budakan..
cam korang tengok kt gambar ni kan..kapal terbang kertas made by tiket bas 24ﺝ..
aku bosan gila dalam bas..dah la jalan sesak..dalam bas lagi sesak dari jalan raya..
korang bayangkan la macam mana.bila da siap kapal terbang ni..ada dua tiga benda yang terlintas dalam kepala aku pasal kapal terbang kertas ni..perkara-perkara yang kita boleh samakan dengan sifat kapal terbang kertas ni..kapal terbang kertas ni kalau kita buat macam mana cantik pon lipatan dia..
kalau kita tiup-tiup bagai nak rak pon..(macam masa kecik-kecik dulu)
kapal terbang ni paling lama pon bole terbang kurang 10 saat je kan..
masa aku terfikir pasal ni..aku pun terfikir benda yang agak serius..jarang sekali aq fikir benda-benda serius ni..
aku fikir..macam mana sekejap nya masa kapal terbang kertas tu boleh terbang..
macam tu jugak la masa aku kt sini..rasa sekejap gila..aku rasa 3 tahun lagi kat sini pun sekejap jugak..harap-harap sempat la aku cari gali apa yang patut sebelum 'kapal terbang kertas' aku mendarat..

p/s:kapal terbang kertas tak de tiket kan..??

kata laluan:
cairo-kuala lumpur(bukan kapal terbang kertas)

No comments:

Post a Comment