Wednesday, 20 June 2012

Kapal Terbang Kertas


Assalammualaikum..
petang tadi last paper aku untuk exam kali ni..setakat ni alhamdulillah..
doakn la aku lulus exam kali ni.. :)
ok..tajuk aku kali ni agak kebudak-budakan..
cam korang tengok kt gambar ni kan..kapal terbang kertas made by tiket bas 24ﺝ..
aku bosan gila dalam bas..dah la jalan sesak..dalam bas lagi sesak dari jalan raya..
korang bayangkan la macam mana.bila da siap kapal terbang ni..ada dua tiga benda yang terlintas dalam kepala aku pasal kapal terbang kertas ni..perkara-perkara yang kita boleh samakan dengan sifat kapal terbang kertas ni..kapal terbang kertas ni kalau kita buat macam mana cantik pon lipatan dia..
kalau kita tiup-tiup bagai nak rak pon..(macam masa kecik-kecik dulu)
kapal terbang ni paling lama pon bole terbang kurang 10 saat je kan..
masa aku terfikir pasal ni..aku pun terfikir benda yang agak serius..jarang sekali aq fikir benda-benda serius ni..
aku fikir..macam mana sekejap nya masa kapal terbang kertas tu boleh terbang..
macam tu jugak la masa aku kt sini..rasa sekejap gila..aku rasa 3 tahun lagi kat sini pun sekejap jugak..harap-harap sempat la aku cari gali apa yang patut sebelum 'kapal terbang kertas' aku mendarat..

p/s:kapal terbang kertas tak de tiket kan..??

kata laluan:
cairo-kuala lumpur(bukan kapal terbang kertas)

Sunday, 10 June 2012

Ke-simpul-an

assalammualaikum..
dari 27-5-12 sampai la hari ni 10-6-12..
tugas aku dan kawan-kawan mengadap buku-buku kuliah..
nota-nota kuliah dan sendirian berhad jugak..
dari melengkapkan ayat-ayat 10 helaian pertma..
lepas tu pergi pulak kat stokin kulit..singgah sekejap
dekat tempat tengok anak bulan sebab nak tahu berapa banyak saksi nak pakai..
jalan lagi sampai dekat
hospital,tanya pasal ibu tumpang dan melihat jenis janin..
teruskan lagi perjalanan tapi singgah dulu dekat majlis ta'lim..
cari apa itu sifat qudrah bagi ALLAH..
dah tamat kat situ..jalan lagi sampai kat destinasi hari ini..
timbul pulak teka-teki '6 fardu dan salah satunya niat' apakah ia?

aku ingatkan dah habis..rupanya ada sikit lagi perjalanan..
tapi nasib baik pengurus bagi rehat seminggu lebih..
destinasi terakhir 20-6-12 ni..
harap aku dan kawan-dapat sampai dan lepas destinasi terkahir ni..
sekian..

-----------------------------------------------------------------------------------

*berjaya jugak aku buat rumusan soalan periksan kali nie*
tak pasal-pasal lagu ahmad jais jadi background music aku malam ni..

kata laluan:
20-6-12 = M..??

Friday, 8 June 2012

Sangat Penting

semua penting..semua aku nak fokus..semua aku nak la senang cerita..
apakah yang aku melalut sampai tak bagi salam ni kan..
ok..Assalammualaukum. :)
sebenarnya tak de la penting sangat..tapi perangai beriya ni datang tiba-tiba..
nak tau apa yang penting semua tu.??
apa..??tak nak..??lantak korang la..
ni kan blog aku..kah..kah..kahh.. 

penting satu : aku masih lagu dalam bulan exam..tinggal lagi dua paper..mohon mood masih lagi ada..
mohon jangan malas-malas..tapi asal bukak buku je..mulut aq pun tebukak besar..
mata pulak yang terbukak kecik..
mohon lagi sekali..jangan la main-main wahai mata..

penting dua : aku sebenarnya da lupa apa yang aku nak cakap penting dua ni..aduii..

penting tiga : sama jugak macam penting dua..

blurr lagi..aduii..hantuk-hantuk kepala kat dinding..
hempuk-hempuk pakai kuali..
ok..aku mengarut..
k bye.. 

kata laluan:
blurr sampai pagi..